Google Android TV İnceleme



İşte karşınızda Google Android TV. Bakalım bu cihazın marifetleri ve hayatımıza katacakları nelermiş?

Google Android TV (daha doğru ifadeyle Android TV işletim sistemi), Apple TV ya da Amazon Fire TV gibi bir ‘settop’ kutu olarak gelmeyecek. Akıllı televizyonlara entegre olarak gelecek sistem, bunun yanında üçüncü parti araçlarla (örn. Android tabanlı uydu alıcı) kullanıcılara sunulabilecek.

Android TV’nin en başlarda değinilen özelliklerden birisi farklı ‘chipset’lerle birlikte çalışabilecek olması. Halihazırda Android’e uygulama geliştiren yazılım geliştiriciler, akıllı telefon ve tablet için uygulama geliştirmeye benzer bir şekilde (ve aynı altyapıyla) Android TV için de uygulama geliştirebilecekler. Android TV’de bir uygulama mağazasının da bulunacağını ekleyelim.

Sistemin bir diğer özelliği, kullanıcıların akıllı telefon, tablet ve saatleriyle Android TV’yi kontrol edebilecek olmaları. Hatta sunum sırasında Dave Burke’nin verdiği örneğe göre sistem sesle de yönetilebilecek. Kullanıcılar Android TV-Akıllı telefon/Tablet kombinasyonuyla oyunlarını televizyon üzerinde oynayabilecek ve kontrol edebilecekler.

Android TV için atralan önemli özellik ise Chromecast’te olduğu gibi Chrome ile tamamen uyumlu çalışacak olması. Kaynak: (cnnturk.com)


Bu cihazı kullanan arkadaşlardan Aşağıdaki TEPKİLER bölümüne istedikleri seçenekleri tıklayarak fikirlerini belirtmelerini bekliyoruz.


Buda ilginizi çekebilir! Lenovo ThinkPad 10 Tablet Pc İnceleme

İlginizi çekebilir!