Suya Düşen Cep Telefonunuzu Nasıl Kurtarırsınız?

Evet Suya düşen Cep telefonunuzu nasıl kurtarırsınız işte cevabı!

Gerçi şimdiye kadar hiç benim başıma böyle bir olay gelmedi ama hiç de gelmeyecek diye bir şey yok.

En son iş arkadaşlarımdan birisi kontratlı aldığı iPhone 4s'ini ellerini yıkarken lavaboya düşürmüş ve telefonu suyun içine düştüğü için kullanılamaz hale gelmişti.Üstelik daha sadece 2 taksitini ödemişti ve ödemesi gereken 22 taksiti daha vardı.

Telefonunu tamirciye götürmüştü ama çok geç kalmıştı ve birden 2.200 TL havaya uçmuştu.

Benzer bir olayda kardeşimin başına gelmiş ve yeni aldığı Nokia telefonunu klozete düşürmüştü.

İşte böyle durumlarda ne yapmanız gerektiği konusunda HaberTürk teknoloji yazarı Necdet Çalışkan çok güzel bir yazı yazmış ve şıkları sıralamış.

5 Adımda telefon kurtarma yöntemleri;

1- Elektriğini Kesin: Sanıldığının aksine aslında çoğu sıvı materyal tek başına elektronik cihazlara zarar vermez. Asıl zarar veren elektrikle birlikte oluşan ve cihazın donanımsal parçalarının işlevsiz bırakan kısa devredir. Bunun önüne geçebilmek için suyla temas eden telefonun hemen kapatılıp, elektrik/enerji kaynağını kesmek amacıyla bataryasının çıkarılması gerekir.

2- Parçalarını Çıkarın: Cihaz kapatılıp, elektrik kaynağı kesildikten sonra telefonun ayrılabilir parçalarını tek tek çıkarın. Arka kapak, SD kart, SIM kart, kulaklık... gibi parçaların, hızlı bir şekilde telefondan ayrılması, cihazın mümkün olduğunca çok noktasının hava alması ve suyun tahliye edilmesi açısından önem taşır.

3- Islaklığı Giderin: Bataryası ve çıkarılabilir parçaları ayrlmış olan akıllı telefonun yüzeyinde bulunan sıvının yok edilmesini kapsayan üçüncü aşamada, dar bir ucu olan güçlü bir şarjlı el süpürgesi kullanın. Telefonunuzun ayırdığınız bölümleri dahil tüm parçalarındaki nemi, en az 5 dakika elektrikli süpürge ile çekin.

4- İyice Kurulayın: Kurulama aşamasında yurtdışında yaygın olarak kullanılan metod, yukarıdaki ilk 3 aşamadan geçmiş olan telefonu kahvaltı gevreğinde bekletmek. Türkiye koşullarına daha uygun metod ise akıllı cihazınızı "pirince yatırmak". Su ile temas eden telefon, nemini çekmesi için 48 saat pirinç içinde bekletilmeli.

5- Nemi Kontrol Edip, Bataryayı Geri Takın: Telefon, kahvaltı gevreği veya pirinç içinde 48 saat bekletildikten sonra, hala nem kalıntısı kaldıysa, bir süre daha aynı şekilde bekletilmeli. Ekranda bir nem kalıntısı olup olmadığı kontrol edildikten sonra telefonun bataryası tekrar takılmalı.

Bu aşamayla birlikte kullanıcı olarak telefonunuzu kurtarabilmek için yapabileceğiniz herşeyi yaptınız. Artık telefonunuzu açıp, gerçeklerle yüzleşme vakti geldi demektir :) (HaberTürk Teknoloji)


Tıklayın! Re-Timer (Bu Gözlük Zamanı Kontrol Ediyor!)

İlginizi çekebilir!