Nokia Tablet Pc 2013'te Gelebilir!

Ntvmsnbc'nin haberine göre Finladiyalı cep telefonu devi Nokia’nın mobil teknoloji akımına uyarak bir tablet bilgisayar çıkaracağı söylentileri teknoloji dünyasını sarmış durumda. Nokia’nın içinden sızan bilgilere göre, Windows RT ile çalışacak tablet bilgisayar Şubat 2013’te geliyor.

Digitimes sitesine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Nokia’nın çip üretİcisi Qualcomm ile görüşmeler yaptığını ve tablet bilgisayarı için Snapdragon S4 işlemcisini kullanmak istediğini öne sürdü. Dahası, Microsoft’un Surafce tabletini sunmasıyla, Nokia’nın tablet projelerini ertelediği ifade edildi.

Verilen bilgilere göre, Nokia 2012’nin birinci çeyreğince bir Windows tablet sunmayı planlıyordu. Hatta, 200 bin ürünün test edilmesi için Tayvanlı elektronik ürün montajcısı Compal Electronics ile anlaşma yapıldı. Ancak, Microsoft’un kendi tabletini sunması ve Finlandiyalı yöneticilerin yeni işletim sistemi hakkındaki kuşkuları, Nokia tablet bilgisayarı üzerindeki projeyi askıya aldı.

Görüşmeler Devam Ediyor!

DigiTimes’a konuşan kaynaklar, Nokia’nın yeni tableti için ne kadar sipariş aldığının bilinmediğini, ancak cihazda kullanılacak donanım için Microsoft, Qualcomm ve Compal ile görüşmelere devam edildiğini belirtti.Haberin devamını okumak için tıklayın! 

Teknolojinin Kralı Diyor ki;

Lumia serisiyle akıllı telefon pazarında güç kazanan Nokia, birçok teknoloji devi gibi tablet bilgisayar çıkarmaya hazırlanıyor.

Bakalım Nokia'nın yakında çıkacak olan Windows işletim sistemini taşıyacak olan tableti,Android işletim sistemli tabletlere kafa tutabilecek mi?

Buradan Nokia yöneticilerine bir öneri; Windows işletim sistemini taşıyan telefonu Lumia'nın yakaladığı başarıdan esinlenerek çıkaracakları tablete de LUMIA TAB adını verebilirler...Bizden söylemesi :)

Tıklayın! Nokia Lumia 920 İnceleme

İlginizi çekebilir!