Bu Füze İle Binaları Elektriksiz Bırakacaklar!



Evet,bilim kurgu gerçek oldu ve Amerikan havacılık devi Boeing, üzerinden geçtiği stratejik hedeflerin elektrik sistemlerini çökertip tüm cihazları kullanılamaz hale getiren bir füze test ettiğini duyurdu.

'Yüksek Enerjili Mikrodalga Gelişmiş Füze' (CHAMP) adlı proje, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı öncülüğünde Boeing tarafından geliştirildi. Üreticilerinin "tarihi bir adım" olarak nitelendirdiği silah, 16 Ekim'de ABD'deki Batı Utah Çölü'nde test edildi. Üzerinden geçtiği bölgede yıkıma yol açmayan füze, bilgisayarları, enerji sistemlerini ve elektrikle çalışan herşeyi etkisiz hale getiriyor. Boeing'in yayınladığı görüntülerde, Utah Test ve Eğitim Bölgesi üzerinden geçen füzenin etkilediği bir binadaki bilgisayarların kapandığı görülüyor. (Haberin devamını okumak için tıklayın)

Teknolojinin Kralı Diyor ki;

Füzenin geçtiği yerlerde güçlü radyo dalgaları sayesinde binalardaki bilgisayar dahil tüm aygıtlar ani bir şekilde kapanıyor. Bu sayede herhangi bir yıkım ya da can kaybı yaşanmıyor.

Yukarıdaki videoda CHAMP projesinin nasıl çalıştığını anlatmak için hazırlanan simülasyon görüntülerini izleyebilirsiniz.

Tıklayın! Bilim Adamları Havadan Petrol Üretmeyi Başardılar!

İlginizi çekebilir!