Türkiye'nin 5’inci Büyük Teleskopu ’ATA50’

Evet,Türkiye'nin 5’inci büyük teleskopu kabul edilen ’ATA50’, Atatürk Üniversitesi kampusunde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen törene Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’un tarihinde İbrahim Hakkı Hazretlerinin uzayı araştırıp gökyüzüne bakarak tespitler yaptığını söyledi. Rektör Prof.Dr. Koçak, şöyle dedi:

"Atatürk Üniversitesi; Türkiye’nin ilklerini başaran bir üniversite. Çalışmalarıyla da çok kez ilk olmuştur. Türkiye’deki üniversitelerde yüksek lisans, doktora yapan öğrencilerimize, gerek öğretim üyelerimize hizmet edecek bir teleskopu açarken, aynı zamanda eğitimin sadece yüksek öğretimden ibaret olmadığını, ilkokuldan itibaren devam eden bir süreç olduğunu hatırlatmak isterim. Bu açtığımız ünite ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere, halkımıza da hizmet edebilecek. Daha iyilerini daha büyüklerini de yapacağız. Teleskopumuz tabii Türkiye’de büyüklerden birisi. Kıymetli ve kaliteli bir cihaz. Tamamen üniversitemizin imkanlarıyla kurulmuş bir ünite olacak. Bundan sonra hem bizler, hem halkımız, hem de öğrencilerimiz buradan uzayı gözleyecek. Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi de devam ediyor. Yerle ilgili Milli Emlak ve Başbakanlığa giden yazımız iki gün önce olumlu olarak geldi ve Palandöken Dağı’nın arkasında 2 bin 400 dönümlük arazinin tahsisi yapılmış oldu. İnşallah bundan sonra altyapı çalışması yapılacak." (Haberin devamını okumak için tıklayın)

Teknolojinin Kralı Diyor ki

Umarız ATA50 teleskobunun sunduğu nimetlerden yöre öğrencileri sonuna kadar faydalanma fırsatını bulabilirler.

Bu arada  ATA50 teleskobunun sunduğu nimetlerden yoksun olan sayfamızı ziyaret eden öğrencilerde  Teknoloji Belgeselleri bölümümüzdeki birbirinden ilginç belgeselleri izleyebilirler.

Tıklayın! Teknoloji Belgeselleri

İlginizi çekebilir!