Taş Devri Otomobili ''Flitz''

Evet İşte Alman bilim adamlarının son buluşu olan Flitz 'taş devri bisikleti' otomobillerin yerini alacak yegane araç olarak görülüyor!

Kült çizgi filmlerden 'Taş Devri'nde kullanılan motorsuz otomobillerden esinlenerek 'taş devri bisikleti' diye de çağırılan bu buluş dünyanın en büyük sorunlarından olan çevre kirliliine çözüm olarak görülüyor. Pedalları olmayan araçta kullanıcı, koşarak hızlanıyor ve daha sonra bacaklarını havaya kaldırarak seyahat ediyor. Alman Tom Hambrock ve Juri Spetter tarafından icat edilen bu araca 'Flitz' ismi verilmiş. Almanca bir kelime olan 'flitzen' kelimesinden gelen isim, 'ayaklarını kullanarak hızlanmak' anlamına geliyor. 'Flitz' de sürücünün güvenliği aynı zamanda sabitlenmeyi de sağlayan büyük kemerle sağlanıyor. Hambrock ve Spetter bu icadı yaparken 1817 yılında Karl Drais tarafından icat edilen 'velocipede' isimli iki tekerlekli aracı örnek almışlar.(Vatan)

Teknolojinin Kralı Diyor ki;

Alman bilim adamlarının son buluşu olan Flitz otomobillerin yerini alacak deniyor ama bizce görünüşü itibarı ile bu buluş insanlara pekte çekici gelmeyecek gibi görünüyor.

Tıklayın! Teknoloji Belgeselleri: Işık Hızı

İlginizi çekebilir!