Google'ın Geliştirdiği İnsansız Araç Artık ABD Trafiğinde!



İnternet devi Google tarafından geliştirilen insansız araç projesi kapsamında asfalt yolda hiç kaza yapmadan 500 bin kilometre kat edildi.

Geçtiğimiz yıl patentini alınan, 2012 yılının başında ise ABD'nin çölleri ile ünlü Nevada eyaletinde test edilmek için özel bir izin alınan Google otomobili, test aşaması boyunca hiçbir kaza yapmadı.sürücüsüz otomobil, 300.000 mil yani kilometre cinsinden 482.804 km. yol aldı.

Google'ın insansız aracı, diğer sürücüler tarafından fark edilmesi açısından test boyunca özel hazırlanmış bir kırmızı plaka kullandı. Ancak insansız aracın yaptığı test sürüşünün ne kadarını Google'ın özel parkurunda, ne kadarını trafikte seyir halinde tamamladığı bilgisine yer verilmedi.(Hürriyet)

Ve işte bu araçla ilgili son durum...

Sonunda 27 Eylül tarihli gazetelerde yayınlanan habere göre,daha önce Cumhurbaşkanı Gül'ün test ettiği 'insansız araba' sokağa iniyor. Aracın trafiğe çıkmasının yolunu açan kanun teklifi ABD'de imzalandı.

Google şirketinin kurucu ortağı Sergey Brin, bu araçların halkı arabalarıyla isteksizce yaptıkları seyahatlerden kurtaracağını, trafikteki sıkışıklığı azaltacağını, engellilere, yaşlılara ve alkollü kişilere büyük avantaj sunacağını söylerken, aynı zamanda şoförlü araçlardan daha güvenli olacağını belirtti.

Teknolojini Kralı Diyor ki;

Evet bu araç ABD'de hiç kaza yapmadan yaklaşık 500 bin kilometre gitmiş olabilir ama bakalım ülkemize geldiğinde bizim trafik canavarlarının arasında da aynı performansı gösterebilecek mi :)

Tıklayın! Android Yeni Yaşını Kutladı

İlginizi çekebilir!