Savaş Köpeği (Big Dog)



İşte karşınızda kafası olmayan ama bu eksikliğini hiç belli etmeyen ve her türlü çevre ve hava koşulunda toparlanmayı başarabilen müthiş Savaş Köpeği ''Big Dog''!

Amerikalılar, geliştirdikleri son silahı açıkladılar. Adı, “Savaş Köpeği” ya da kısaca “BigDog”. Boston Dynamics şirketi tarafından geliştirilen bu yeni cephe makinası, askerlerin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en ileri dört ayaklı robotu olarak nitelenen “Savaş Köpeği” askerlerin taşıyamadıkları, lazer jiroskobu, video kamera sensörleri gibi askeri ekipmanları kolayca taşıyabiliyor. Bir köpeğin koşusunu taklit eden hareketleriyle şimdilik saatte 6 kilometre hız yapabiliyor. Ancak hızının saatte 35 kilometreye çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

Dünyanın en ileri dört ayaklı robotu olarak nitelenen “Savaş Köpeği” askerlerin taşıyamadıkları, lazer jiroskobu, video kamera sensörleri gibi askeri ekipmanları kolayca taşıyabiliyor. Bir köpeğin koşusunu taklit eden hareketleriyle şimdilik saatte 6 kilometre hız yapabiliyor. Ancak hızının saatte 35 kilometreye çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.(Milliyet)

Teknolojinin Kralı Diyor ki;

Köpeğin hareketleri kafası olmadığı için bir sarhoşun yürümesini andırsa da gerektiği zaman aynı bir sarhoşu kızdırdığınızdaki gibi çok tehlikeli olabiliyor.


Buda ilginizi çekebilir! En Güzel Robot!

İlginizi çekebilir!