Bilgisayar Oyunu League Of Legends Artık Türkçe!



League of Legends oyunu tutkunlarına müjde!

Evet,dünyanın en çok oynanan çevrimiçi bilgisayar oyunlarından League of Legends (Efsaneler Ligi) Türkçe'ye çevrildi.Riot Games Türkiye Müdürü Hasan Çolakoğlu, şirketin Efsaneler Ligi oyununun Türkiye versiyonuyla ilgili şunları söyledi;

Efsaneler Ligi'nin Türkçe'ye aktarımında birebir çeviri yapılmadığını, bunun yerine uyarlama yoluna gidildiğini belirten Çolakoğlu, “Yapılan seslendirme çalışmalarında, 60 seslendirme sanatçısı yer aldı. Türkiye'nin en geniş seslendirme kadrosunu kullandık” dedi.

Çolakoğlu, spor spikeri Murat Kosova'nın oyundaki müsabakaların anlatıcılığını üstlendiğini belirterek, oyunun uluslararası versiyonunda “Sultan Tryndamere” adını taşıyan karakterin, “Fatih Tryndamere” olarak adlandırıldığını ve karakterin tiyatro sanatçısı Cihan Ünal tarafından seslendirildiğini ifade etti.

Karakterin seslendirmesinde Türkiye'ye özgü tabirler kullandığına işaret eden Çolakoğlu, “Oyunun uluslararası versiyonunda, 'Sultan Tryndamere' karakteri zaten var. Biz bunu 'Fatih Tryndamere' olarak adlandırdık. Fatih, Türk filmlerinden bildiğimiz 'Bir ölsek de bin doğarız', 'Kalleş kelleni, ödlek bedeninden ayırmaya geldim' gibi repliklerle konuşacak” diye konuştu.

Çolakoğlu, oyundaki “Fatih” kostümünün de büyük ilgi görmesini beklediklerini dile getirdi. (Haberin devamı için tıklayın)

Tıklayın! İşte Yeni PlayStation 3

İlginizi çekebilir!